Дончиќ направи нешто што не се гледа секој ден – даде табла-кош со рамо! 🎥

Кошаркарите на Далас Маверикс го совладаа Лос Анџелес Клиперс, а пред почетокот на натпреварот вистинска мајсторија направи Лука Дончиќ.

Дончиќ на загревањето ги воодушеви сите присутни во салата, откако постигна табла-кош со рамо, а тоа е нешто што не се гледа секој ден.

На социјалните мрежи, односно на официјалниот канал на Далас веднаш ја објавија мајсторија на словенечкиот кошаркар.