Драма во Америка: НБА-кошаркар сакал да ја застрела бившата сопруга пред децата!

Кошаркарот на Кливленд кавалирс, Режон Рондо е обвинет дека ја нападнал поранешната сопруга Ешли со пиштол пред нејзините деца.

Американските медиуми пишуваат дека познатиот кошаркар почнал да ги крши предметите кои се наоѓале во нивниот дом, а потоа извадил пиштол и почнал да се заканува.

Поранешната сопруга го пријавила кошаркарот и барале итна заштита, а судијата наредил дека не смее да ѝ се доближи на 150 метри.

Иинцидентот се случил кога Ешли побарала од синот да си ја собере облеката додека играл видео-игри со татко му, по што Рондо почнал да вика и да ги крши работите во домот.