Го доби името по Арсен Венгер, а сега е во познатата Ла Масија

Синот на рускиот фудбалер Андреј Аршавин тргна по стапките на татко му. Аршавин има 38 години, но минатата година ја заврши кариерата.

Аршавин е познат и по неговите настапи за Арсенал од 2009 до 2013 година, кога запиша 105 настапи и постигна 23 голови.

Тогаш тренер на Аршавин му беше Арсен Венгер, а токму по него синот на фудбалерот го доби и името.

Арсени Аршавин денеска е член на познатата академија на Барселона, Ла Масија и на шест години доби награда за фудбалер на неделата.

Младото момче ветува многу, па доколку продолжи да се развива правилно, би можеле да го видиме еден ден во некој гигант.