Ивановски заврши зад Кениецот Киплагат на „Скопски маратон“


Го чекав ова! Аргентина на „мојата“ Холандија - 18 ден ↓↓↓Онесмус Киплимо Киплагат од Кенија славеше на „Скопскиот маратон 2022“, откако патеката од 42 км ја помина за реме од 2:18:19 часа, а зад него заврши Дарио Ивановски со време 2:23:07 часа.

Зад водечката двојка заврши уште еден македонски атлетичар, Никола Илиевски.

Кај жените најбрза беше Кетрин Черотич од Кенија со време 2:38.48 часа, а зад неа заврши македонската атлетичарка Билјана Кираџиева со 3.04.49 часа.