Јута по 35 години доби нов газда!

По 35 години Јута џез доби нов газда откако Гејл Милер ја продаде франшизата. Нов сопственик е Рајан Смит, кој е создаде фирмата „Куалтрикс“, а цената по која го купи тимот беше 1,66 милијарди долари.

Милер го наследи тимот од својата сопруга Лери Милер, која го купи во 1985 година за 10 милиони долари.

Поточно за 10 милиони долари купи 50% од сопствеништвото, а потоа за уште 20 милиони го купи остатокот.

Останува да видиме дали промената на газдата ќе значи и дека Јута ќе тргне по титулата во НБА-лигата.