Македонија ќе има пеколен пат до ЕП 2024!


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба!↓↓↓Македонската фудбалска репрезентација е во четвртиот барабан за ждрепката за квалификациите за Европското првенство (ЕП) во 2024 година.

Голем проблем за Македонија е тоа што Англија и Франција се во вториот барабан, па така една од нив може да ѝ се падне и тоа ќе биде ептен тешка група.

Во нашиот барабан се Грузија, Грција, Турција, Казахстан, Луксембург, Азербејџан, Косово, Бугарија, и Фарски Острови, кои не може да ни се паднат.

ПРВ БАРАБАН
Холандија, Хрватска, Шпанија, Италија, Данска, Португалија, Белгија, Унгарија, Швајцарија, Полска

ВТОР БАРАБАН
Франција, Австрија, Чешка, Англија, Велс, Израел, БиХ, Србија, Шкотска, Финска

ТРЕТ БАРАБАН
Украина, Исланд, Норвешка, Словенија, Ирска, Албанија, Црна Гора, Романија, Шведска, Ерменија

ЧЕТВРТИ БАРАБАН
Грузија, Грција, Турција, Казахстан, Луксембург, Азербејџан, Косово, Бугарија, Фарски Острови, Македонија

ПЕТТИ БАРАБАН
Словачка, Северна Ирска, Кипар, Белорусија, Литванија, Гибралтар, Естонија, Летонија, Молдавија, Малта