Минатогодишниот финалист од Лигата на Европа повеќе не постои!


Лига на Шампиони: Нова сезона, нови очекувања! ↓↓↓


Украински Днипро повеќе не постои.

Минатогодишниот финалист од Лигата на Европа престана да постои бидејќи сопственикот Илхор Коломоиски одби да ги плати долговите и одлучи да го “угаси” тимот.

“Нашиот Днипро повеќе не постои. Никој нема да ги плати долговите. Меѓутоа Днипро Арената нема да виде празна. Ќе ја користи некој од клубовите или ќе се формира друг клуб”- пишува на официјлната клупска страница.

Раковоството на тимот сепак не се прадава. Ќе се обиде да пронајде инвеститори кои ќе ги вратат долговите, па постојат минимални шанси клубот сепак да преживее.