„Надал не е 20 години, здравјето мора да му е на прво место“

Тренерот на Рафаел Надал, Карлос Моја изјави дека не знае колку турнири ќе игра до крај на сезоната.

Првиот треба да биде во Вашингтон на 14. август.

„Не разговаравме за тоа. На краток рок се планирани пет важни турнири. Рафаел не е 20 години и ситуацијата не е како порано“, рече Моја.

Здравјето доаѓа прво, се разбира.

“Сигурен сум дека тој може да игра сè и тој ќе се пријави на сите турнири. Сепак, тешко е да се прилагоди. Здравјето доаѓа во прв план, ние нема да форсираме ништо”.

Надал ги брани титулите на Ролан Гарос, УС Опен и Рим.

Тој во моментов е втор тенисер во светот.