Навивач на Ајакс ги провоцираше навивачите на Челси, а потоа доби – еден куп чаши во прозорецот! (ВИДЕО)

Еден од навивачите на Ајакс направи голема глупост пред мечот во Амстердам меѓу Ајакс и Челси (0-1) во третото коло од Лигата на шампиони.

Навивачот живее во зграда покрај патот кадешто поминуваа навивачите на Челси, кои дојдоа во Амстердам да го гледаат мечот во елитното натпреварување, по што беа провоцирани со шал.

Тој го отвори прозорецот и заедно со шалот ги провоцираше навивачите на Челси, кои не зажалија ниту едно пиво за да пробаат да го погодат на прозорецот.

Сепак, во тоа не успеаа затоа што прозореците на провокаторот ги издржаа силните удари во нив.