НБА го прифати законот: Ирвинг на секој домашен меч ќе губи 380.000 долари!

Американските медиуми пишуваат дека околу 90 отсто кошаркари се вакцинирани, но постои дел од нив кои одбија тоа да го направат.

Еден од нив е Кајри Ирвинг, кој вчера дозна дека НБА-лигата ги прифатила законите за вакцинацијата и поради тоа ќе губи многу пари.

НБА-лигата се договори со Унијата на кошаркари дека тие кои ќе одбијат да се вакцинираат, нема да може да играат домашни натпревари, а притоа нема да добиваат ниту пари.

Ирвинг, ако не се вакцинира, на секој домашен натпревар на Бруклин ќе губи по 380.000 долари.