Ривер плејт ќе добие 35 милиони евра од трансферот на Енцо Фернандез


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба!↓↓↓Бенфика се договори со Челси за трансфер на Енцо Фернандез, кој ќе изнесува 121 милион евра, но голем дел од парите ќе добие и поранешниот клуб на Аргентинецот, а тоа е Ривер плејт.

Фернандез потпиша за Бенфика за само 12 милиони евра минатото лето, но сега направи уште поголем трансфер, а Ривер плејт од тоа ќе заработи 35 милиони евра.

Челси ќе ги исплати парите за Енцо во рати, додека првата изнесува 40 милиони евра.