Шевченко ќе му биде советник на Зеленски


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Поранешниот украински напаѓач Андреј Шевченко беше поставен за советник на украинскиот претседател Володимир Зеленски.

Оваа информација беше потврдена на сајтот на претседателот на Украина, но засега не е објаснето каква е точната улога на Шевченко.

Шевченко веќе има искуство во политиката, кога во 2012 година беше на листата на партијата „Украина – напред“, но партијата не доби доволно гласови за влез во парламентот.

Украинецот неколку пати организираше собирање помош по почетокот на рускиот напад во Украина.