„Вида е толку грозен што не смее да игра во овој термин зашто деца гледаат ТВ“ 🎥

Хрватскиот фудбалер Домагој Вида доби грозни навреди пред мечот против Ајакс од страна на холанѓанскиот коментатор Сеир де Вос.

Овој коментатор го навреди 32-годишниот дефанзивец на Бешикташ, а тоа предизвика голем број критики за некој кој професионално се занимава со фудбал.

„Вида е толку грозен што не му е дозволено да игра во овој термин затоа што децата гледаат ТВ. Бешикташ мораше да извади посебна дозвола за Вида да заигра вечерва против Ајакс“, кажа Де Вос.