Војдан Стојановски повеќе не е член на Андора


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Шпанскиот кошаркарски клуб Андора одлучи предвреме да го раскине договорот со македонскиот репрезентативец, Војдан Стојановски.

„Економскиот аспект на договорот на Стојановски за оваа втора сезона беше превисок и можеше да има влијание врз продуктивноста на остатокот од екипата“, изјави Солана, генералниот менаџер на Андора.

Раководството на Андора му се заблагодари на Стојановски и му посакаа среќа во иднина.