Женска репрезентација до 19 години: Два контролни дуела против Албанија


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Младата женска селекција на Македонија до 19 години ќе одигра два контролни натпревари против репрезентацијата на Албанија. Првиот дуел ќе биде одигран на 28 јуни во Корча, додека втората контролна пресметка е закажана за 30 јуни во Подградец.

Предводникот на младата женска селекцијата, Астрит Мерко, наспроти двата натпревари со Албанија го објави списокот на фудбалерки кои ќе конкурираат за настап:

1.  Панчурова Викторрија (Тиверија)

2.  Лекоска Магдалена (Топ Гол)

3.  Николовска Павлинка (Тиверија)

4.  Котева Моника (Тиверија)

5.  Гоцевска Анита (Тиверија)

6.  Китанова Билјана (Топ Гол)

7.  Хусеин Сара (Топ Гол)

8.  Стојчевска Наталија (Топ Гол)

9.  Стефановска Милена (Истатов Дојран)

10. Максути Улза (АСС Јунајтед)

11. Таневска Весна (АСС Јунајтед)

12. Симоноска Александра (АСС Јунајтед)

13. Ќубриноска Јана (Кочани)

14. Јанкуловска Симона (Драгон)

15. Шемсовиќ Елма (Борец)

16. Талевска Мила (Конзули)

17. Митревска Анастасија (Речица)

18. Спасовска Јована (Речица)