Каде оди овој свет? Ќе ве заболи глава од платата на Лавеци?


Финале: Кој до титула? Шпанија по четврти или Англија по прв пат!? ↓↓↓


Медиумите открија неверојатни податоци за платите на фудбалерите.

Иако досега се мислеше дека најплатен играч е Роналдо, тоа не е вистина, затоа што скоро двојно повеќе од него заработува Лавеци.

Тој е моментално член на Хебеи и неделно заработува 940.000 евра. Зад него се наоѓа Тевез со 748.000. а потоа следуваат Роналдо и Меси.

Роналдо заработува неделно по 500.000 евра, а Меси по 430.000. Па тоа значи дека Лавеци во една минута заработува повеќе од 93 евра. За еден час тој заработува 6000 евра, а дневно тоа е 134.000 евра.