Косово го губи членството во ФИФА И УЕФА?


Дерби викенд: Ел Класико, дерби на Италија и битка за Рим!↓↓↓Фадиљ Вокри, претседател на фудбалскиот сојуз на Косово не ја исклучува можноста Косово да го изгуби членството во ФИФА И УЕФА.

Вокри истакна дека додека се преиспитува одлуката за влез на Косово во ФИФА И УЕФА би можело да дојде до лоша инфраструктура во Косово.

„Доколку вака продолжиме не гледам друг исход“ – вели Вокри

Неговата изјава следеше откако од УЕФА го одбија планот за реновирање на стадионот во Приштина