„Мерцедес мора мене да ме праша за нов колега“


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Луис Хамилтон изјави дека Мерцедес има обврска да го консултира при изборот на колега.

По се изгледа дека тоа ќе биде Валтери Ботас, членот на Вилијамс, а Маса изгледа дека нема да оди во пензија, туку таму ќе го пополни местото.

„Мислам дека се остана на неколку возачи и според договорот, тие мора  мене да ме консултираат. Не одлучувам јас, но мора да ме прашаат.“