„Моторот на Рено ќе биде многу поагресивен наредната година!“


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Еден од директорите на Ф1 тимот Рено, Сирил Абитебул изјави дека моторот за наредната сезона ќе биде поагресивен.

Рено не се прослави оваа сезона, но е направен 5-годишен план. Исто така, доведен е еден од најдобрите возачи, а тоа е Нико Хулкенберг.

„Не сакавме ништо старо, се одлучивме за нов и агресивен концепт. Сакаме да направиме големи чекори во наредните три, четири години. Имаме некои идеи, но ништо од тоа не е тестирано на патеката.“

Тој изјави и дека крајната цел е Рено да го има најдобриот мотор и до 2021 година да ја освои титулата.