Артета знае што му треба: Арсенал ќе продаде тројца фудбалери за да купи – еден!

Арсенал е заинтересиран за услугите на Ренато Санчез од Лил, а за да го купи ќе мора да продаде тројца фудбалери и така да обезбеди пари.

„Калчомеркато“ пишува дека лондонскиот тим е подготвен да ги продаде Александре Лаказет, Еди Нкетија и Бернд Лено и така да собере околу 55 милиони евра, кои се потребни за да го купат Санчез.

На Арсенал му е итно потребен фудбалер како Санчез, зашто Томас Парти не ги оправда очекувањата поради честите повреди.

Тренерот Микел Артета многу добро знае што му е потребно, а исто така ќе ги продава Лаказет и Нкетија зашто имаат договори до лето, додека Лено е во втор план.