Британската криза се чувствува и на Пиринеите – Реал мора да избере – Бејл повеќе не е домашен


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Изборот не е претежок.

Реал може да почувствува последици од Брегзитот и на сопствена кожа. Герет Бејл повеќе нема да се смета за домашен фудбалер.

Се разбира бидејќи се очекува Велика Британија да излезе од Европска Унија. Но, во Мадрид имаат долгорочни планови за Бејл. А, сега е вишок. Реал има три странци, односно фудбалер надвор од Европска Унија.

Јасно е дека и ако мора да избере дека ќе го избере Бејл. Сигурно пред Хамес Родригез, Каземиро и Данило. Такви фудбалери уште можат да се најдат. Фудбалер како што е Бејл е многу редок во денешно време.