Димитријевиќ ќе добива 1.700 евра дневно во Уникс Казан

Македонскиот кошаркар Ненад Димитријевиќ се пресели во рускиот гигант Уникс Казан, откако Валенсија реши да го испрати на пзоајмица.

Димитријевиќ ќе треба да остане 10 месеци во клубот од Русија, а притоа ќе заработи 500.000 евра, односно 1.700 евра дневно.

Репрезентативецот на Македонија така стана еден од најплатените македонски кошаркари во историјата заедно со Перо Антиќ, Петар Наумоски и Владо Илиевски.