Фјури вели дека тренинг за него е водење љубов: Никогаш не сум под два часа…

Тајсон Фјури, светскиот шампион во тешка категорија, со своите изјави знае да привлече големо внимание од јавноста и може да се каже дека е препознатлив по нив.

Британскиот боксер кажа дека просечно води љубов со неговите партнерки од 60 до 130 минути, а Фјури објасни и дека на тоа гледа како на тренинг.

Водителката Мишел Џој Фелпс во едно интервју во 2014 годна го праша Фјури што сака да прави надвор од рингот, па доби искрен одговор.

„Сакам да водам љубов, и тоа многу. Но го сметам за тренинг. Тој трае од 60 до 130 минути. Обично четири или пет пати неделно, но некогаш и трипати дневно“, вели Фјури.