Лазаров: Нашата цел е да изградиме модерна репрезентација!

Новиот селектор на ракометната репрезентација на Македонија, Кире Лазаров ги кажа неговите очекувања на првиот собир на ракометарите.

Лазаров има огромно искуство во светскиот ракомет затоа што освои многу трофеи и играше во многу клубови во кариерата, а сега сака да изгради модерна ракометна репрезентација.

„Сакам модерна репрезентација. Нашата публика не може да ја лажеме, ова е ракометна нација. Ги знаеме проблемите во нашата репрезентација. Мора да работиме постепено, а треба и да мислиме на резултатите и да го продолжиме учеството на големите натпреварувања. Со мотие соработници ќе се посветиме целосно на репрезентацијата. Имаме квалитет и кај ракометарите и во стручниот штаб“, кажа Лазаров.