Не е готово додека судијата не каже дека е крај: Предвременото славење се покажа како фатална грешка (ВИДЕО)

Борецот на ММА Спајк Карлајл на потешкиот начин научи дека никогаш не треба да му се врти грб на својот противник.

Откако го собори противникот, Карлајл му сврте грб на ривалот и се упати кон другата страна на октагонот, сепак „крај не е се додека судијата не каже дека е крај“.

Карантило стана, ја искористи можноста и со силен удар го испрати противникот на подот. Кога падна на подот, Карлајл сфати што направил.

Борбата продолжи и по оваа сцена, што збуни многумина. Борбата траеше уште две рунди, а со едногласна одлука на судиите, победата му припадна на Карантило.

Карлајл мора да научи многу важна лекција по овој пораз – никогаш не ги симнувај погледот од својот противник.