Обложувалниците веруваат во Хрватска


Чекаме казна за Даку! (ја дочекавме) ↓↓↓


Репрезентацијата на Хрватска стана еден од фаворитите за освојувањето на Европското првенство во Франција.

Така сметаат и најголемите европски обложувалници, во овој момент тие ја гледаат Хрватска како четврти фаворит.

Со оглед на тоа дека Хрватска игра одлично од самиот почеток како и дека ќе има нешто полесен ждреб во самата завршница, не чуди тоа што обложувалниците толку веруваат во оваа селекција.

Главен фаворит сеуште е Франција, потоа следат, Германија, Шпанија, Хрватска, Англија, Белгија и Италија.