Познати групите за ЕП: Хрватска и Албанија во иста група со Шпанија и Италија!


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Денеска се одржа ждрепката за Европското првенство (ЕП), при што беа одредени групите.

Група А: Германија, Шкотска, Унгарија, Швајцарија
Група Б: Шпанија, Хрватска, Италија, Албанија
Група Ц: Словенија, Данска, Србија, Англија
Група Д: Холандија, Австрија, Франција и победник од плејоф лига А
Група Е: Белгија, Словачка, Романија, победник од плејоф лига Б
Група Ф: Португалија, Турција, Чешка и победник од плејоф лига Ц

Натпреварувањето се игра од 14 јуни до 14 јули во Германија.