РФМ ги награди кадетите со 700.000 денари за освоениот ЕХФ-шампионат!


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Ракометната федерација на Македонија (РФМ) го исполни ветувањето и ги награди кадетите со 700.000 денари поради освоениот ЕХФ-шампионат.

Кадетите одиграа одличен турнир на ЕХФ-шампионатот во Рига, каде што се изборија со конкуренцијата и со пет победи на пет меча го освоија турнирот.

Исто така, РФМ денес го усвои и предлогот на Драган Начевски да му се додели признанието „8 Септември“ за животно дело и придонесот во спортот.