Тринкиери го напушта Партизан за клуб во Евролигата?

Андреа Тринкиери може да го напушти Партизан. Судбината на италијанскиот тренер во белградскиот клуб е многу неизвесна.

Тринкиери отпатува за Италија откако доби една недела да одлучи дали ќе остане во Партизан или ќе ја прифати понудата на Баерн во Евролигата.

Белградскиот клуб му понуди на италијанскиот тренер нов договор со намалена плата, но Тринкиери е незадоволен од таа понуда и сериозно размислува да си замине.

Фантастичниот стручњак има право да активира клаузула од договорот што може да го напушти Партизан во случај да добие понуда од Евролигата.

Во случај на заминување на Тринкиери, Владо Шчепановиќ би можел да го наследи Тринкиери на клупата на Партизан.