„Би ни одговарале повеќе промени!“


Дерби викенд: Ел Класико, дерби на Италија и битка за Рим!↓↓↓Тројниот шампион Хамилтон смета дека честата промена на правилата е посакувана.

„Што е поголема борбата на патеката, толку е поголемо задоволството по победата на таа трка. Тоа е нешто за кое постојано се подготвувате. Не можам да се сетам кога последен пат сум имал 3-годишно затишје по која следуваше промена на правила.“

„Се што реков, навистина го мислам затоа што често се случува да имате еден доминантен тим чија предност е тешко да се стигне. Постои некоја граница до која тимот може да се развие во текот на сезоната. Меѓутоа, ако вас ви се случи проблем на почетокот, тогаш тешко дека ќе го надокнадите тоа што се бара од вас.“