„Да ги имам последните 20 фунти во џеб, би се обложил на себеси“


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба!↓↓↓Ентони Џошуа и Џозеф Паркер во сабота во Картиф ќе одлучуваат за  крал во тешка категорија на светскиот бокс.

„Подготвен сум за 12 рунди, но не очекувам дека натпреварот ќе го решат судиите. Да кажеме вака. Да ги имам последните 20 фунти во џеб, би се обложил дека ќе го нокаутирам Џозеф Паркер“, вели Џошуа.

Џошуа во дуелот влегува со резултат 20-0 со 20 нокаути додека Паркер во 24 натпревари, го нокаутираше противникот на 18.