Тевез искрено кажа што мисли за кинеската лига!


Топ 10 најголеми фудбалски дербија ↓↓↓

Напаѓачот на Шангај Шенхуа и втор најплатен играч во светот, Тевез смета дека кинеската лига уште долго време нема да биде ниту блиску до најдобрите.

Тој во јануари премина од Бока во Кина и стана втор најплатен фудбалер во светот.

„Не мислам дека кинеската лига ќе биде во можност да се натпреварува со најсилните европски лиги. Дури и да дојдат најдобрите играчи во светот. Локалниот фудбал е целосно поинаков.“

„Во наредните 50 години кинескиот фудбал нема да го достигне нивото на европскиот фудбал.“

Тевез заработува неделно по 720.000 евра.