Тежок пад на Надија Фанчини во Алтенмаркт


Финале: Кој до титула? Шпанија по четврти или Англија по прв пат!? ↓↓↓


Надија Фанчини и Викторија Ребенсбург нема по добро да го паметат тренингот во Алтенмаркт.

Италијанската скијачка доживеа тежок пад на средината на патеката и го повреди коленото, по кое со хеликоптер беше префрлена во болница.

По кратка пауза тренингот беше продолжен, а следуваше нов пад и повреда на Викторија Ребенсбург.

Првите информации зборуваат дека Германката го повредила коленото, а дополнителни информации се очекуваат наскоро.