Готово е: Манчестер Сити ја доби долгоочекуваната казна од ФИФА за неправилните трансфери

Иако се очекуваше Манчестер Сити да добие ригорозна казна поради неправилностите во трансферите, сепак од ФИФА беа милостиви кон нив и може да се каже дека им дадоа смешна казна.

Имено „граѓаните“ се казнати со 315.000 фунти за кршење на правилата при регистрација на играчи помали од 18 години.

Ова е одлична вест за англискиот клуб кој се соочуваше со забрана за трансфери во следните два преодни рока, нешто што неодамна  му се случи на Челси.