Барселона не може да регистрира девет фудбалери за следната сезона!?


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Каталонскиот гигант Барселона повторно има проблеми со финансиите и поради тоа не може да регистрира дури девет фудбалери.

Барселона мора да пронајде 130 милиони евра до крајот на јуни затоа што ќе се соочи со сериозни проблеми.

Сержи Роберто и Маркос Алонсо ќе станат слободни играчи на 30 јуни, а завршуваат и договорите на Жоао Кансело и Жоао Феликс.

Ињиго Мартинез и Витор Роке беа регистрирани само за минатата сезона, а први сениорски договори се очекуваат за Алехандро Балде, Ламин Јамал, Пау Кубраси и Хектор Фонт, додека на крајот останува Гави.

Исто така, Ансу Фати, Ерик Гарсија, Клемен Ленгле и Сержињо Дест се враќаат од позајмици и автоматски ќе се регистрираат за следната сезона.