Бивш француски репрезентативец: Селекции како Македонија, Малта, Албанија се бескорисни!


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Поранешниот француски фудбалер Кристоф Дугари вели дека половина од европските репрезентации немаат доволно квалитет.

Причина за неговиот коментар беше победата на Франција од 14-0 против Гибралтар, но Дугари вели дека ништо подобри не се ниту голем број други селекции, меѓу кои и Македонија.

„Гледам натпревари на Грузија, Естонија, Црна Гора, Литванија, Малта, Албанија, Македонија… Сите се бескорисни. Никогаш не треба да ги гледаме“, вели Дугари.