Фудбалскиот сојуз на Италија ќе му одземе уште 20 бодови на Јувентус?


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба!↓↓↓Фудбалскиот сојуз на Итлаија бара Јувентус да биде дополнително казнет со одземање на уште 20 бодови поради финансиска измама околу платите на фудбалерите за време на пандемијата на ковид-19.

Италијанскиот спортски суд го казни Јувентус пред две недели со одземање на 15 бодови, по што тимот испадна од топ-4 и сега се наоѓа далеку од позициите кои водат во Европа.

Обвинителството бара дополнителна казна, а ако на Јувентус му се одземат уште 20 бодови, тоа ќе значи дека „Старата дама“ ќе падне на последно место.

Јувентус во моментов е на 13. место на табелата во Серија А со 23 бодови.