Голден Стејт одби да потпише договор со Хауард


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Голден Стејт вориорс одби да потпише договор со искусниот центар Двајт Хауард и други кошаркари ветерани.

И покрај потрагата за квалитетен центар во изминатите недели, „воините“ решија дека е најдобро да ги задржат своите играчи.

Хауард оваа недела имаше состанок со Голден Стејт и сериозно размислуиваше да се приклучи на екипата, но тоа не се случи.

Вориорс беа заинтересирани и за Девејн Дедмон, Дерик Фејворс и Тони Бредли, меѓутоа управата донесе одлука дека не им се потрени.