Хрватски доктор: Семејството на Шумахер сакаше да му ставам микрочип, но…

Легендарниот возач во Формула 1, Михаел Шумахер доби свој документарен филм кој може да се најде на „Нетфликс“, а во него има детали од приватниот живот на Германецот.

Шумахер доживеа несреќа пред осум години, а од тогаш неговата сопруга Корина се грижи за него и се труди да го сокрие од јавноста, која нема доволно детали за состојбата на Германецот.

Во јавноста сега за состојбата на Шумахер зборуваше хрватскиот неврохируг Дарко Чуди кој откри дека уште во 2014 година бил контактирал од семејството на Шумахер. Од него било побарано да вгради во телото на Шумахер микрочип.

„Веднаш по несреќата требаше да се направи нешто, така шансите за оздравување ќе беа поголеми. Сега е поминато многу време и шансите за закрпенување се многу мали“, кажа докторот.