Косово поднесе тужба и бара казна за Србија


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Фудбалската федерација на Косово соопшти дека доставиле тужба до УЕФА и бараат казна за Србија.

Косовскиот новинар Арлинд Садику „леташе орли“ на мечот меѓу Србија и Англија, а Фудбалската федерација на Србија веднаш побара истрага и санкција. Токму тоа предизвика реакција и од Косово.

„Ја известуваме јавноста дека официјално реагиравме кај УЕФА поради прикажување на знамиња, слогани и расистички пораки од српските навивачи. Неразумно е да се прикажуваат такви пораки на голем настап како првенството“, велат од Косово.