Кризата не му ја скрати платата: Чеферин лани си земал 2,2 милиони евра!

Претседателот на Европската куќа на фудбалот (УЕФА), Александер Чеферин ги напаѓаше европските гиганти кои сакаа да создадат Суперлига за да ги намалат финансиските загуби, а тој и самиот си земал огромни пари.

Пандемијата на ковид-19 направи голема криза во светот на фудбалот, но тоа не влијаело на платата на првиот човек на УЕФА, кој си заработил неверојатни 2,2 милиони евра.

Интересно е тоа што во време на криза, Чеферин земал повеќе пари од претходната година, кога имаше плата од 1,7 милиони евра.

Оваа информација до некаде дава и јасна слика зошто европските тимови сакаа да си направат свое натпреварување, кое нема да зависи од УЕФА, иако тие им се заканија веднаш со суспензии.