Медведев: Жал ми е за Украинците, јас сум за мир во светот!


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба!↓↓↓Рускиот тенисер Данил Медведев се избори за полуфинале на Индијан Велс, по што зборуваше за војната во Украина.

Новинарите ги интересираше што мисли Русинот за воената агресија во Украина која трае повеќе од една година.

„Многу ми е жал за Украина и Украинците. Од самиот почеток го повторувам тоа. Јас сакам мир и сум против војна“, кажа Медведев.