„Морати ми нудеше 250 милиони евра за да го купи Меси“

Жоан Лапорта ќе се бори за претседателската позиција во Барселона, каде што беше во период од 2003 до 2010 година, а откри што се случувало во неговиот претходен мандат.

Лапорта откри дека во 2006 година добил понуда вредна 250 милиони евра за Лионел Меси, и тоа од Масимо Морати, кој беше претседател на Интер, но не ја прифатил понудата.

„Морати во 2006 година дојде кај мене во канцеларија и ми понуди 250 милиони евра за Меси, мојот одговор беше негативен. Не сакав да преговарам за Лео“, кажа Лапорта.