Ништо од приватниот остров: УФЦ ќе огранизира борби на оваа локација (ФОТО)

УФЦ нема да ги организира следните борби на приватен остров бидејќи Дана Вајт најави дека ќе се одржат во Калифорнија.

Њујорк Тајмс се дозна дека настанот УФЦ 249, како и други настани, ќе се одржи во хотелот Тачи Палас во Калифорнија.

„Местото каде што ќе се одвиваат борбите во текот на следните два месеци ќе биде заклучено и ќе продолжам да закажувам борби“, истакна Вајт.

Вајт, исто така, успеа да обезбеди дека атлетската комисија во Калифорнија не се меша во процесите на организацијата и овие борби нема да бидат под нивна надлежност.

Првиот настан што ќе се одржи на Трајбл Ленд е настанот УФЦ 249 на 18. април, на кој Тони Фергусон и Џастин Гајети ќе се борат за привремен лесен шампионски појас.