Победи на трка, па ќе си „извадеше око“ со шампањ (Видео)

Бинијам Гирмај славеше на велосипедската трка Џиро Д’Италија, но потоа заработи една од најбизарните повреди во спортот, и тоа додека го отвораше шампањот.

Велосипедистот мораше да замине во болница за да го провери окото, па доби препорака од докторите да не вози на остатокот од трката.