Преодниот рок во Премиерлигата би можел да трае до март 2021!?

Нови информации пристигнуваат за тоа како управата на Премиерлигата има намера да се избори со актуелната ситуација, односно пандемијата на коронавирусот.

Една од темите беше и за летниот преоден рок. Засега постојат многу теории како ќе изгледа, а последната е дека би можел да биде продолжен дури до март следната година.

Финансиските загуби во клубовите се зголемуваат и тие ќе мора да продаваат фудбалери за да ја задржат стабилната состојба. Затоа екипите речиси сигурно ќе добијат дополнително време во преодниот рок за да ја зачуваат иднината.

Премиерлигата е планирана да се доигра без навивачи, а тоа е уште еден удар за финансиите на тимовите. Но, во овој момент за нив е најважно да продолжи сезоната за да не мора да ги загубат и парите предвидени од ТВ-правата.