Прилеп доби искусен голман за борбата во ракометната елита

Прилеп се засили со искусниот голман од Грузијиа, Зураб Цинцаѕе, кој има 77 настапи за неговата репрезентација и кој ќе биде големо засилување за македонската екипа.

Новиот тренер Горан Кузмановски пред некое време стана тренер на Прилеп, а токму голманот ќе му помогне во остварување на високите амбиции.

Прилеп по една година се врати во ракометната елита и сигурно ќе се бори за висок пласман на табелата во македонското првенство.