Ролан Гарос ќе се одложи поради вирусот?

По најавите на претседателот на Тенискиот сојуз на Франција дека Ролан Гарос би можел да биде одложен, тоа го потврди и министерката за спорт на земјата.

Таа изјави дека спортот нема да биде приоритет поради тешката борба со пандемијата на ковид-19, која не попушта.

„Спортот нема да биде приоритет во нашето општество. Во разговори сме со Францускиот тениски сојуз за да видиме што треба да се направи и да се промени датумот на Ролан Гарос“, соопштија од министерството.