Статистиката вели- Ова е најдобриот тим од првиот дел од првенството!


Време е за ЕП: Супер дерби уште на стартот, тест за домаќинот! ↓↓↓


Популарната „Опта“ го бираа најдобрите во првиот дел од првенството на Европа, еве за кого се одлучија.

Гледајќи ги само статистичките податоци, популарниот спортски портал кој се занимава само со статистички податоци во спортот, Опта, ги прогласи најдобрите 11 во првиот дел од првенството на Европа.

Еве како изгледаат најдобрите 11 по нивниот избор:

МекГоверн (С. Ирска), Срна (Хрватска), Шар (Швајцарија), Боатенг (Германија), Хектор (Германија), Крос (Германија), Витсел (Белгија), Паје (Франција), Иниеста (Шпанија), Перишиќ (Хрватска), Бејл (Велс).

Еве како тоа изгледа формациски.