Таткото на Даку: Мојот син не кажа такви работи, погрешно е да се повикува на убивање


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Мирлинд Даку предизвика голем скандал откако по мечот против Хрватска испрати навреди кон Србите и Македонците.

Даку веднаш доби жестоки критики од јавноста, а веќе фудбалските сојузи на Србија и Македонија побараа казна, додека санкција најави и Рубин Казан.

„Мојот син не кажа такви работи. Мирлинд е емотивен човек и веќе се извини. Погрешно е да се повикува на убивање на Србите, син ми згреши“, кажа Фехми Даку, таткото на албанскиот фудбалер.